5 tegn på at du bør bytte regnskapsfører

Vi bytter alt fra gaver, klær, telefonselskap og internettleverandør. Likevel synes mange det er ekstra vanskelig å bytte regnskapsfører. Det trenger ikke være slik og du kan gå glipp av mange fordeler dersom du unnlater å ta tak i problemene.

Lurer du på om du bør vurdere å bytte regnskapsfører? Her er 5 tegn på at du bør lete etter en ny regnskapsfører.
1. Regnskapsfører er ikke så involvert som du skulle ønske

Av ulike grunner kan du føle at regnskapsfører ikke lenger er involvert i arbeidet som gjøres for deg. Kanskje må du mase gang på gang når noe skal gjøres, eller kanskje du rett og slett opplever din nåværende regnskapsfører som uengasjert. 
Når du har ansatt noen nettopp fordi du ikke selv ønsker å bruke unødvendig tid og energi på regnskapet, bør du forvente et proaktivt samarbeid. Ikke la det gå sin vante gang – bytt til noen som har bedre tid til å ta seg av deg og ditt regnskap. Ikke utsett fordelene du kan få ved et eventuelt bytte. 
2. Bedriften din har vokst og du trenger mer hjelp og oppfølging

Ofte skyldes ikke et behov for bytte av regnskapsfører dårlig utført arbeid fra deres side. Når bedriften vokser og endres, kan det fort melde seg nye problemstillinger og behov for annen type kompetanse hos regnskapsfører. Det kan være at du opplever at regnskapsfører din ikke har denne ekspertisen.

Starter man som et enkelt foretak med få ansatte er det også vanlig å velge en regnskapsfører beregnet for nettopp dette. Forskjellige regnskapsførere spesialiserer seg på ulike felt. Da er det praktisk med en person med god kunnskap på hvordan regnskap best bør føres for små bedrifter. Med vekst kommer også nye oppgaver tilknyttet regnskapsføring, og det kan bli på tide å bevege seg fremover i alle deler av bedriften, også når det kommer til hvem som tar seg av regnskapet.  
3. Du har flyttet eller opplever at regnskapsfører er for langt unna

Noen ganger er det nærhet som gjør at man ønsker å bytte regnskapsfører. Samarbeider du med en lokal regnskapsfører, som nå ikke lenger er tilstede i ditt nærmiljø? Dersom du opplever at dette er et hinder for kommunikasjonen deres, kan det være på tide å se seg om etter en ny samarbeidspartner.

Dersom du velger en regnskapsfører som arbeider i skybaserte systemer, kan du i praksis befinne deg hvor som helst i landet. Da kan du og regnskapsfører holde løpende kontakt, og alle parter har full oversikt over regnskapet i sanntid. Det er i midlertidig også nyttig med møtepunkter ansikt til ansikt, så pass på at du har denne muligheten. God kommunikasjon og involvering, er hovedingrediensene til et konstruktivt samarbeid.
4. Regnskapsfører bruker utdaterte systemer og metoder

Du er kanskje stort sett fornøyd med nåværende regnskapsfører, men en ting føler du bør bedres – systemene som blir brukt. I dag blir det vanligere å se at flere går over til å føre regnskapet i skybaserte løsninger. Dette er ofte mye enklere for kunder å følge med på og forholde seg til, enn eldre regnskapsføringsmetoder. Ikke minst mer effektivt.

Tviholder regnskapsføreren din på de gamle metodene, kan dette signalisere at regnskapsbyrået ikke er like komfortabel med å bevege seg i takt med den digitale utviklingen. Velg en leverandør som følger med i timen, slik at du ikke går glipp av fordelene moderne økonomiløsninger kan gi deg.


 
5. Regnskapsfører har ikke gjort jobben sin riktig

I visse tilfeller er man rett og slett misfornøyd med regnskapsføreren sin fordi vedkommende ikke har gjort jobben sin godt nok. Sitter du igjen med et rotete regnskap eller oppdager små og store feil – da bør du se deg om etter en ny regnskapsfører.

Heldigvis er ikke dette er utbredt problem; de aller fleste regnskapsførere gjør en veldig god jobb og tar et stort samfunnsansvar. Likevel er det i regnskapsbransjen som i så mange andre bransjer – du må finne en god match for deg og din bedrift.  

 
Hvordan finne en ny regnskapsfører?

Dersom du har bestemt deg for at du vil bytte regnskapsfører, dukker gjerne neste spørsmål opp. Hvordan skal jeg finne en annen? Forhør deg med bekjente eller andre i samme bransje, gjør grundig research og ha en lengre samtale med de nye du vurderer å ansette.

Vi er ledende på leveranse av skybaserte systemløsninger og rådgivning innen regnskap, økonomi og IT. Vårt mål? At du skal lykkes. Vi jobber hardt for at du skal kunne bruke all din energi på egen verdiskapning. Dette gjør vi ved å sikre dine inntekter, la deg få fullstendig kontroll på dine kostnader, samt en god oversikt over firmaets likviditet. Enkelt sagt gir vi deg innsikt og oversikt – alltid i sanntid.
Kontakt oss i dag dersom du vurderer å bytte regnskapsfører.

 
DERFOR BØR DU IKKE BLANDE BEDRIFTS- OG PRIVATØKONOMI!
Da er det fare for å gå på en smell! Unngå det med disse rådene.

OM VIEW FRILANS

Vi tilbyr det skybaserte
økonomisystemet Tripletex,
regnskapstjenster og rådgivning.


KONTAKT OSS

Alt handler om fornøyde kunder

Vår drivkraft er kunder som forventer at vi er i forkant
"Vi valgte Tripletex fordi det er ekstremt enkelt og intuitivt, og gir oss et brukergrensesnitt som alle i bedriften kan bruke."
"Hadde jeg skullet gjøre regnskapet selv ville jeg brukt mye tid, og fordi tid er penger må noen andre hjelpe meg med dette"
"VIEW er ryddige, profesjonelle og forutsigbare"

Noen av våre samarbeidspartnere

Vi spiller hverandre enda bedre
Med nesten 9000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon.
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa.
Business Expo samler de viktigste aktørene med nyheter innen markedsføring, ny B2B teknologi, næringslivs trender og inspirasjon for vekst, lederskap, logistikk og E-handel.

Menneskene utgjør den store forskjellen

Møt menneskene som jobber hos oss. Din neste rådgiver?
Hilde Gangsø
Konsulentleder
Jan Otto Innvær
Regiondirektør Vest
Trine Harr Anderson
Markedskonsulent

Kurs og samlinger

Tips og triks sammen med faglig påfyll 
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Oslo
torsdag 29. august

Les mer og meld deg på
Innføring i Tripletex

Oslo
tirsdag 10. september

Les mer og meld deg på
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Bergen
onsdag 11. september

Les mer og meld deg på

Jobb hos oss

Vi hjelper kundene våres med deres økonomiske utfordringer
ERP-konsulenter

Oslo

Les mer og søk her
Rådgiver

Bergen

Les mer og søk her
Vegard Nerhus
Regiondirektør Øst

Kontakt oss

Hovedkontor

Telefon:
06731

E-post:
info@viewledger.com

Besøksadresse:
Dronning Eufemias gate 16, 12 etasje
0191 Oslo

Postadresse:
Postboks 6731 
0609 Oslo

Org. nr: 987 260 335
Følg oss på:
 

Vi er medlem av: Regnskap Norge, IKT Norge
Samarbeidspartner: Tripletex

 
VIEW Frilans er en del av

VIEW er et registrert varemerke med registreringsnummer: 288457
Copyright © 2019 VIEW  Personvernerklæring
Denne siden bruker informasjonskapsler for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskapsler og personvern i vår personvernernærklæring.