6 FORDELER MED ELEKTRONISK FAKTURA

Elektronisk faktura benyttes av de fleste virksomheter i dag. Likevel er det flere som kvier seg for overgangen fra papirformat til kun å benytte seg av elektronisk fakturering. Man finner alltid grunner til å vente ett år til … vi har grunnene til at du bør gjøre det i dag.

For ikke mange år siden var man nødt til å sende alle fakturaer per post. Dette er det mange ulemper med, blant annet at brev ikke kommer frem til mottaker og ikke minst at det krever mye logistikk innad i bedriften. Det er dermed mange argumenter som taler for å velge elektronisk fakturering, fremfor papir-fakturering. Vi kunne nevnt flere enn de vi har listet opp her, men dette er hovedargumentene for å endre systemet.

1. DET VIL BLI UNNGÅELIG


Digitalisering skjer i alle bransjer, og det i høyt tempo! Dette er det mange fordeler med, men det krever litt. Det kan føles overveldende for den som enda ikke har slengt seg på bølgen. Elektronisk fakturering sparer miljøet og er både forbruks- og ressursbesparende. Dermed vil man ikke trenge å være spåmann for å si at vi sannsynligvis ikke vil gå tilbake til gamle synder.

Er det ikke bedre å gjøre arbeidet gradvis nå, enn å måtte kaste seg inn i siste liten når man ikke lenger har et alternativ?

Les også:
 Fordelene med å benytte seg av nettbaserte økonomisystemer
2. MER EFFEKTIVT

Håndtering av inngående og utgående fakturaer er tidskrevende arbeid i de fleste bedrifter. Dersom man effektiviserer dette vil man kunne bruke mer tid på andre ting – for eksempel bedriftens kjernevirksomhet! Om man i tillegg bruker et nettbasert økonomisystem får man bedre samhandling mellom bedriften, dens kunder og bedriftens regnskapsfører. Effektivt – enkelt og greit!
3. SIKKER LAGRING

Digital bilagshåndtering fører til sikker lagring. Om du er bokføringspliktig må alle bilag lagres i 5 år. Det stilles ingen krav til akkurat hvilket format du skal benytte deg av for lagring, men om du velger å lagre elektronisk vil du kunne være helt trygg på at du ikke mister dyrebare dokumenter.

Dersom det mot all formodning skulle oppstå brann i lokalene eller lignende vil alle bilag ligge trygt lagret i skyen istedenfor i askehaugen.

Les også: 
Grunner til å vurdere regnskapsfører
4. TILGANG OVERALT

Ved å fakturere elektronisk og 100% papirløst vil du ha tilgang overalt, og dermed kunne jobbe uansett hvor du er. De fleste har tilgang til Internett uansett hvor man går, og dermed vil du slippe å reise til kontoret eller lignende bare for å sjekke opp den ene lille tingen du måtte gjøre før du tar helg.

Dersom du i tillegg bruker et økonomisystem med en innebygget fakturamodul kan du sende dine elektroniske fakturaer ute på oppdrag, og det vil automatisk bli ført inn til regnskapet!
5. MULIGHET TIL Å KUNNE FAKTURERE ALLE

De fleste offentlige virksomheter sier i dag nei til å ta imot fakturaer på papir eller e-post. Dette kan by på hodebry for en selvstendig næringsdrivende som ikke har mulighet til å sende EHF-fakturaer. EHF står for Elektronisk Handelsformat og du vil være nødt til å kjenne til dette akronymet dersom du skal fakturere kommuner eller andre offentlige institusjoner.
6. RASKERE LEVERINGSTID – SIKRERE SENDING

Tanken om å skulle gå fra «Har du mottatt faktura?» til «Du har mottatt en faktura» er ganske oppløftende. Du slipper at noe blir borte i posten, at den har havnet på gulvet et sted eller bare blitt kastet. Det er også langt enklere å sende ut elektronisk faktura enn brev.
8 FORDELER MED TRIPLETEX
Økonomisystemet som gir deg en enklere og mer effektiv arbeidshverdag.

OM VIEW FRILANS

Vi tilbyr det skybaserte
økonomisystemet Tripletex,
regnskapstjenster og rådgivning.


KONTAKT OSS

Alt handler om fornøyde kunder

Vår drivkraft er kunder som forventer at vi er i forkant
"Vi valgte Tripletex fordi det er ekstremt enkelt og intuitivt, og gir oss et brukergrensesnitt som alle i bedriften kan bruke."
"Hadde jeg skullet gjøre regnskapet selv ville jeg brukt mye tid, og fordi tid er penger må noen andre hjelpe meg med dette"
"VIEW er ryddige, profesjonelle og forutsigbare"

Noen av våre samarbeidspartnere

Vi spiller hverandre enda bedre
Med nesten 9000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon.
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa.
Business Expo samler de viktigste aktørene med nyheter innen markedsføring, ny B2B teknologi, næringslivs trender og inspirasjon for vekst, lederskap, logistikk og E-handel.

Menneskene utgjør den store forskjellen

Møt menneskene som jobber hos oss. Din neste rådgiver?
Hilde Gangsø
Konsulentleder
Jan Otto Innvær
Regiondirektør Vest
Trine Harr Anderson
Markedskonsulent

Kurs og samlinger

Tips og triks sammen med faglig påfyll 
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Oslo
torsdag 29. august

Les mer og meld deg på
Innføring i Tripletex

Oslo
tirsdag 10. september

Les mer og meld deg på
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Bergen
onsdag 11. september

Les mer og meld deg på

Jobb hos oss

Vi hjelper kundene våres med deres økonomiske utfordringer
ERP-konsulenter

Oslo

Les mer og søk her
Rådgiver

Bergen

Les mer og søk her
Vegard Nerhus
Regiondirektør Øst

Kontakt oss

Hovedkontor

Telefon:
06731

E-post:
info@viewledger.com

Besøksadresse:
Dronning Eufemias gate 16, 12 etasje
0191 Oslo

Postadresse:
Postboks 6731 
0609 Oslo

Org. nr: 987 260 335
Følg oss på:
 

Vi er medlem av: Regnskap Norge, IKT Norge
Samarbeidspartner: Tripletex

 
VIEW Frilans er en del av

VIEW er et registrert varemerke med registreringsnummer: 288457
Copyright © 2019 VIEW  Personvernerklæring
Denne siden bruker informasjonskapsler for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskapsler og personvern i vår personvernernærklæring.