DERFOR BØR DU SITTE MED REGNSKAPET JEVNLIG

Selv om mange selvstendig næringsdrivende finner det kjedelig og tidkrevende å sitte med regnskapet, er det mange grunner til å prioritere det.

Det er ikke slik at du bare bør føre regnskap, du er faktisk pliktig til det. Det er noe man bør ta på alvor, da det kan få store konsekvenser for deg personlig og bedriften din dersom du gjør det feil. Det er altså mer enn et nødvendig onde.

Derfor mener vi at du bør sitte med regnskapet jevnlig – men, hva betyr det egentlig?

SE HELHETEN


Regnskapet ditt er nøkkelen til å forstå bedriften og hva som er neste steg. Det er her du har den økonomiske statusen for bedriften din! Hvor mye har kommet inn? Hvor mye har gått ut? Har alle betalt? Det å skulle holde oversikt over dette uten et regnskap vil være mildt sagt vanskelig.
Som selvstendig næringsdrivende er planlegging essensielt, spesielt hvis du ikke har en sideinntekt. Hold deg à jour for din egen del – det vil eliminere mye stress i arbeidshverdagen.

Les også: 
Grunner til å vurdere regnskapsfører
SETT AV TID HVER DAG

Hvis du er flink til å sette av litt tid til regnskapet hver eneste dag vil du spare deg for mye hodebry. Dette vil selvfølgelig ikke gjelde for dem som har få bilag som kommer sporadisk her og der, men da er det desto viktigere at dette gjøres så snart man får inn noe.

Bilag skal føres, feil rettes opp og tall må hentes ut. Da det er viktig å være organisert! Med en fast regnskapstid etter endt arbeidsdag opparbeider du deg et system som gjør det enkelt å ha kontroll på tallene og kan jevnlig se at alt stemmer. Det vil også bli langt enklere å holde orden på frister, og redde seg inn dersom man eventuelt skulle finne ut at den var glemt like før fristen går ut.
TID TIL Å SPARE

Det er kjent at det er penger å spare dersom du prioriterer regnskapet. Der er nemlig mye man kan få skrevet av på skatten, såfremt man setter av tid til å faktisk gjøre det!

Som selvstendig næringsdrivende gir det lite mening å skulle la være å skrive av på de utgiftene du kan. Det er en rekke fradragsberettigede kostnader du kanskje ikke har tenkt på.

For å nevne noen få:
  • Fradrag for bil
  • Oppstartskostnader
  • Driftsmidler
  • Hjemmekontor
  • Pensjon
  • Forsikring
  • Julegaver
  • Telefon
  • Kurs

Med andre ord – penger spart er penger tjent, og her er det mange kroner å spare!

Les også:
 Det komplette arbeidsverktøy for deg i VVS- eller elektrobransjen
UNNGÅ Å FÅ PANIKK FØR LEVERING

Om du akkurat har startet et enkeltpersonsforetak eller firma kan det virke overveldende med regnskapsføring. Derfor er det mange som utsetter det til absolutt siste frist, hvert eneste år!

Det er absolutt ingen god idé å alltid utsette regnskapet «til neste dag», hver eneste dag. Da ender man ofte opp med en haug av bilag som skal føres på alt for kort tid.

Tiden flyr raskere enn man tror, og plutselig sitter du i mai og må gjøre årsregnskapet i siste liten. Da er det lett å gjøre feil som kan koste deg dyrebare kroner du kunne ha skrevet av, eller enda verre – du ender opp med tvangsmulkt.
Tvangsmulkt ilegges i tilfeller hvor man leverer for sent eller det er åpenbare feil i innleveringen, så da ville et jevnlig oppdatert regnskap ha hjulpet deg.

Les også: Hvordan beregne skatt som selvstendig næringsdrivende?
 
DET ER INGEN SKAM I Å BE OM HJELP

Det er mange som føler at det med regnskap er noe man ikke ønsker å bruke tiden sin på, kanskje spesielt hvis tall ikke er ens sterkeste side. En regnskapsfører kan hjelpe deg med å se til at regnskapet er riktig og hjelpe med avskriving. VIEW Frilans er et autorisert regnskapsbyrå, så du kan være sikker på at jobben er solid faglig utført.

Vi skreddersyr løsninger slik at du selv kan velge hvor involvert du ønsker å være i prosessen. Med vårt regnskapssystem kan man enkelt gjøre noe selv, men bruke resten av tiden på å fokusere på bedriftens kjernetjenester.

 
8 FORDELER MED TRIPLETEX
Økonomisystemet som gir deg en enklere og mer effektiv arbeidshverdag.

OM VIEW FRILANS

Vi tilbyr det skybaserte
økonomisystemet Tripletex,
regnskapstjenster og rådgivning.


KONTAKT OSS

Alt handler om fornøyde kunder

Vår drivkraft er kunder som forventer at vi er i forkant
"Vi valgte Tripletex fordi det er ekstremt enkelt og intuitivt, og gir oss et brukergrensesnitt som alle i bedriften kan bruke."
"Hadde jeg skullet gjøre regnskapet selv ville jeg brukt mye tid, og fordi tid er penger må noen andre hjelpe meg med dette"
"VIEW er ryddige, profesjonelle og forutsigbare"

Noen av våre samarbeidspartnere

Vi spiller hverandre enda bedre
Med nesten 9000 medlemmer er Creo Norges største kunstnerorganisasjon.
Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening er en fagforening for sakprosaforfattere og oversettere av sakprosa.
Business Expo samler de viktigste aktørene med nyheter innen markedsføring, ny B2B teknologi, næringslivs trender og inspirasjon for vekst, lederskap, logistikk og E-handel.

Menneskene utgjør den store forskjellen

Møt menneskene som jobber hos oss. Din neste rådgiver?
Hilde Gangsø
Konsulentleder
Jan Otto Innvær
Regiondirektør Vest
Trine Harr Anderson
Markedskonsulent

Kurs og samlinger

Tips og triks sammen med faglig påfyll 
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Oslo
torsdag 29. august

Les mer og meld deg på
Innføring i Tripletex

Oslo
tirsdag 10. september

Les mer og meld deg på
Regnskapsføring i Tripletex, viderekommen

Bergen
onsdag 11. september

Les mer og meld deg på

Jobb hos oss

Vi hjelper kundene våres med deres økonomiske utfordringer
ERP-konsulenter

Oslo

Les mer og søk her
Rådgiver

Bergen

Les mer og søk her
Vegard Nerhus
Regiondirektør Øst

Kontakt oss

Hovedkontor

Telefon:
06731

E-post:
info@viewledger.com

Besøksadresse:
Dronning Eufemias gate 16, 12 etasje
0191 Oslo

Postadresse:
Postboks 6731 
0609 Oslo

Org. nr: 987 260 335
Følg oss på:
 

Vi er medlem av: Regnskap Norge, IKT Norge
Samarbeidspartner: Tripletex

 
VIEW Frilans er en del av

VIEW er et registrert varemerke med registreringsnummer: 288457
Copyright © 2019 VIEW  Personvernerklæring
Denne siden bruker informasjonskapsler for funksjonalitet på siden og for anonym statistikk. Les mer om informasjonskapsler og personvern i vår personvernernærklæring.